Dogsholiday Hongarije

A holiday is not complete without your dogs


Dit is de eerste stap voor een geheel zorgeloos verblijf op onze Tanya. 

Zonder twijfel is Hongarije het te ontdekken land voor de aankomende jaren.

‘Leven als God in Frankrijk', is een gevleugelde uitdrukking voor hen die in het zonnige zuiden van Frankrijk weten hoe luxe te leven, te genieten en weten hoe los van Nederlandse stress en ruimtegebrek een haast 'paradijselijk' bestaan te realiseren. Steeds duidelijker wordt dat je als Nederlander ook als 'God' in een land als Hongarije kunt leven. Niet voor niets, want Hongarije biedt net als Frankrijk of Italië veel aantrekkelijke voorwaarden waar de Nederlander naar verlangt.

 Zon, water, goed eten en drinken en het gevarieerde landschap van Hongarije worden vaak genoemd. Het landschap is nét niet te ruig maar wel liefelijk met zacht glooiende heuvels, bossen, meren en rivieren. Het land is minder dichtbevolkt als Nederland maar toch zijn steden en dorpen altijd goed bereikbaar. Het eten, als in goede oude tijden, simpel maar erg smakelijk. Geen Nederlander die de Hongaarse geurige tomaat niet roemt of de Hongaarse kersen en aardbeien niet weet te waarderen.

 Het land is Midden-Europees met westerse invloeden, maar door de ligging en haar geschiedenis ook zeer mediterraan van karakter.

 Met zelfs haar oosterse trekjes is het land zelfs exotisch te noemen. Voor een Nederlander een aantrekkelijke combinatie.De landschappen en natuur in Hongarije kunnen gemakkelijk concurreren met vele populaire Europese bestemmingen. Hongarije heeft daarbij het voordeel dat het financieel heel aantrekkelijk is om in  te wonen of in deeltijd te wonen of de vakantie door te brengen. Hongarije is makkelijk te bereiken per vliegtuig auto of trein.

Hongaren en Nederlanders prima met elkaar overweg. Met name van de Hongaarse gastvrijheid mag een Nederlander dan ook graag genieten. Hongaarse denkwijze is als volgt: Eten en drinken in Hongarije doe je samen, je deelt uit wat je hebt en als de kans zich voordoet is er altijd wel een reden te vinden om een feestje te bouwen.

WAAROM OOK ALWEER OP VAKANTIE NAAR HONGARIJE?

  VOOR HET HEERLIJKE  KLIMAAT!

 Een heerlijk (warm) landklimaat met van mei tot eind september droog weer, veel zon en een temperatuur tussen 20 en 37 graden.

VOOR DE GASTVRIJHEID!

In het bijzonder op het platteland, in de kleine dorpen vindt u nog de oeroude, traditionele gastvrijheid terug. U zult het merken, echt menselijk contact kent geen taalbarrières.

VOOR DE HONGAARSE KEUKEN!

U kent zeker wel de (goulash), maar de echte moet u in Hongarije proeven! U zult merken dat die daar echt beter smaakt. U kunt natuurlijk ook genieten van andere Hongaarse gerechten, zoals gevulde paprika, Szegediner zuurkool of paprikakip. En u zult zeker smullen als u de Hongaarse stroedel, somloi galuska, met chocolade, slagroom en rozijnen, of als u de overheerlijke palacsinta voorgezet krijgt.

DE HEERLIJKE WIJNEN

Weet u dat Hongarije het zesde belangrijkste wijnexporterend land ter wereld is? De aantrekkelijke warme zomers en de zachte herfstmaanden zijn precies wat de wijngaarden nodig hebben om zowel droge als zoete wijnen met een relatief hoog alcoholpercentage te produceren.

Tokajer wijnen en Stierenbloed van Eger zeer zeker zegt u dat wat. Maar er zijn nog veel meer (lekkere) wijnen, b.v. de rode wijnen van Sopron, Pécs of van de omgeving van het Balatonmeer. U kunt echte wijnkelderdorpen bezoeken in Villány, of  Eger.

VOOR DE THERMAALBADEN

Heeft u lichamelijke klachten (beweging problemen, maagklachten enz.) of wilt u fit blijven? Er wachten 84 kuuroorden met geneeskrachtig, warm water op U. Thermaalbaden met hun bewezen geneeskrachtige werking m.b.t. reumatische aandoeningen, huidklachten e.a. Vaak is het mogelijk om de baden te combineren met sauna en massage s ( voor een naar onze begrippen wel heel lage prijs), zodat men echt herboren van een ware kuurvakantie weer huiswaarts kan keren! U vindt ze in Hongarije allemaal. Wij hebben in Kiskunfélegyháza op ca. 15 km afstand van ons huis een heerlijk thermaalbad waar je voor ongeveer 4 euro een middagje kan verblijven!

OM DE TRADITIE'S

Vlucht u voor de moderne wereld? Zoekt u de oeroude volkskunst? Ook die vindt u hier... prachtige klederdrachten, oude boerenhofsteden, openluchtmusea, volksfestivals met volksmuziek en dans o.a. in Oost-Hongarije of de paprikafeesten in Kalocsa, het uienfeest in Mako, wijn oogstfeesten in de wijngebieden. Van alles kunt u genieten in het land. Zo ook de oude middeleeuwse steden, Romeinse overblijfselen, kastelen, kasteel hotels, burchten en duizenden andere (historische) gebouwen wachten op U.

OM DE MUZIEK!

Beroemde Hongaarse componisten zoals de melancholieke en dan weer temperamentvolle (zigeunermuziek) is ook een begrip. In de zomer maanden zijn er tientallen concerten en volksfeesten met deze muziek.

OM DE LAGE PRIJZEN!

In de omgeving van Fülöpjakab vindt U (gezellige en goedkope) gelegenheden waar U lekker kunt eten. Uit eten kost je ongeveer 20 Euro voor 2 personen 1/2 liter wijn inbegrepen, een consumptie in een café kost je ongeveer 1 Euro voor een biertje van 0,50 cl dit is ook ongeveer de prijs voor een grote frisdrank. Entreekaarten voor musea, baden, treinreizen enz. zijn nog steeds stukken goedkoper dan in Nederland. U hoeft (niets) mee te nemen in de winkels kunt u alles kopen.