Dogsholiday Hongarije

A holiday is not complete without your dogs

 

De Hongaarse herders zijn kwieke honden met een uitgesproken intelligentie. Ze hebben een 'will to please' en zijn  vrolijke kameraden die zeer goed als gezinshonden gehouden kunnen worden. Ze houden van veel aandacht en knuffelen graag.

Ze zijn ontzettend leergierig en passen zich gemakkelijk aan zijn omgeving aan. Ze zijn moedig vol passie spelen graag en hebben een waakzaam karakter.
Ze zijn zeer temperamentvol en levendig van aard en altijd alert en moedig en houdt, waar hij ook komt alles onder controle. Soms zijn ze wantrouwend tegenover vreemden, 

Zijn belangrijkste functie was (en is nog steeds) het drijven en bewaken van het vee. De Hongaarse herder is een vrolijke hond met heel veel energie, en gebruikt zijn stem graag bij zijn werken spel.  Zoals bij de meeste werk hondenrassen is een consequente opvoeding noodzakelijk. 
                   
De Hongaarse herders zijn met zijn bravoure en alertheid, ideale waakhonden De Hongaarse herders hebben hun werkgebied voornamelijk op het platteland en het boerenerf. De Hongaarse herders zijn veelzijdige honden: naast het werk in de kudde als hoeder van schapen, varkens en runderen, en zijn functie als erf hond, wordt hij ook ingezet bij de jacht op het wilde zwijn.


De Hongaarse herders zijn heel graag buiten in weer en wind en hebben heel veel beweging nodig.
Wij hebben op onze boerderij werk/speel honden en geen show honden. Onze honden zijn dan ook niet volgens de ras standaard getrimd


Ons team

Rob en Angelique

Rob en Angelique

Positie Gastheer en gastvrouw

Over Rob en Angelique In 2004 hebben wij onze Tanya gekocht. Na veel werk is het geworden zoals het nu is, wij wonen hier nu permanent. Wij zijn honden en katten liefhebbers maar dat zal u niet zijn ontgaan. Hieronder onze gezinssamenstelling,

Bógancs

Bógancs

Positie Bal verslaafde, zwemster

Over Bógancs Ik ben een Pumi dame van 2006 en ben bij mijn baasjes per ongeluk terecht gekomen. Mijn huidige baas van toen wilde mij weggooien en toen ben ik meegenomen door Rob en Angelique. Ik ben al 10 jaar zielsgelukkig en verwend!!

Sári

Sári

Positie Kroeler, balverslaafde

Over Sári Ik ben een Pumi meisje van 2013 denk ik. Ik zat in het dodingsstation van Mako. Mijn leven was een hel. Totdat mijn baasje mij op Facebook zagen met mijn hulpkreet. Zij zijn mij op komen halen en hebben mij bevrijd, nu ben ik de gelukkigste hond van heel de wereld!!

Mézi

Mézi

Positie Teamplayer, zwemster, Allemansvriend.

Over Mézi Ik ben een Mudi meisje. Ik was ongeveer 4 weken toen ze mij hebben gevonden bij het afval. Ik ben toen samen met mijn zusje naar het asiel gebracht. Toen hebben mijn huidige baasjes mij daar opgehaald. Voor mijn zus hebben ze ook een baasje gevonden. Ik ben een heel blij hondje en kan de hele dag met alles en iedereen spelen.

Tízedes {Tízi}

Tízedes {Tízi}

Positie Terrein bewaker

Over Tízi Ik ben een Komondor reu van een rescue organisatie uit Boedapest. Ik ben in oktober 2015 bij Rob en Angelique komen wonen. Ik heb een "duister verleden"waar ik liever niet over wil praten. Nu ben ik heel gelukkig samen met mijn vriendinnen en mijn baasjes. Ik neem mijn taak als bewaker van huis en haard heel serieus.

Zséda

Zséda

Positie Mijn taak word terrein bewaken samen met mijn leraar Tízedes {Tízi}

Over Zséda Ik ben een Komondor meisje nog steeds pup, geboren in 2016 maar weet niet wanneer. Ik kom van dezelfde rescue organisatie als Tízi. Ik ben in beslag genomen bij een broodfokker samen met mijn moeder en zusje. wij hebben de eerste 3 maanden van ons leven geen daglicht gezien en leefde in ons eigen uitwerpselen. Nu ben ik altijd buiten en kan ik heerlijk pup zijn. Mijn korte nare verleden ben ik allang vergeten.

Nusi

Nusi

Positie Moeder, muizenvanger

Over Nusi Ik ben een kadootje van de buurman. Ik ben in oktober 2014 hier komen wonen. Ik ben opgegroeid tussen de honden dus ben ik niet bang voor ze. Ik heb zelfs mijn kinderen in de hondenmand gebaard. Ik had er 5 maar er zijn er 3 verhuisd. Ik heb 2 zonen bij mij gehouden.

Wifi

Wifi

Positie Muizenvangers, kroelers, teamplayers.

Over Tígris en Wífi Zoon van moeder Nusi. wij hebben een onbezorgde jeugd gehad en hebben al heel veel muizen gevangen. Wij zijn echte honden vrienden. Maar we blijven toch maar weg van de vakantiehonden want die kennen wij niet.

Tígrís

Tígrís

Positie Muizenvanger, kroeler, speelmaatje

Over Broer van Wifi. zoon van Nusi. ik heb een heerlijk onbezorgd leven!