Dogsholiday Hongarije

A holiday is not complete without your dogs

Reisregels voor uw honden.

Europese honden die op vakantie willen in Hongarije moeten zich aan onderstaande regels houden.

Dit geldt voor iedere hond die Hongarije in wil

Sinds 3 juli 2004 heeft iedere hond die de grens over gaat een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht.  Daarnaast moet je hond tegen rabiës (hondsdolheid) zijn ingeënt. Muilkorf en riem moet je altijd bij hebben ivm callamiteiten.

Tot nu toe zijn alle rassen nog toegestaan in Hongarije. Maar let op!! in Duitsland, Belgie, en Oostenrijk niet. Als je naar Hongarije komt moet je wel informeren of je met een "verboden hond"door Duitsland en Oostenrijk mag reizen.

De standaard hervaccinatietermijn van 1 jaar is vervallen. Vroeger moest je hond ieder jaar tegen rabiës worden ingeënt. Nu is je prik net zolang geldig, als het vaccin werkzaam is (dat kan 3 jaar zijn, de termijn staat in de bijsluiter).
Dus, als je dierenarts een vaccin gebruikt dat langer dan een jaar geldig is, kun je kosten besparen omdat je niet meer ieder jaar naar de dierenarts hoeft voor een rabiësprik.

Let op: als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als je je hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiësinenting is verlopen, mag je pas 21 dagen na de inenting de grens over.
Je dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.

Honden jonger dan 3 maanden mogen Hongarije niet in omdat, ze nog niet ingeënd mogen worden tegen rabiës tenzij zij samen met de moederhond reizen.

In Hongarije dient men de honden in de auto in een bench te vervoeren of in een speciale autogordel,        

Je dient ook een muilkorf bij je te hebben ivm eventuele calamiteiten.